BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

plaatmateriaal bpg van den oetelaar

Plaatmateriaal bestaat uit een oneven aantal lagen fineer. Fineer is een langwerpige dunne laag hout, die je verkrijgt als je een boomstam in de lengte zaagt. Elke laag fineer moet eerst opdrogen om het juiste vochtgehalte te krijgen. Vervolgens worden de lagen onder druk en bij hoge temperatuur op elkaar gelijmd. Vanaf dat moment noemen we het plaatmateriaal. Het kan dan gezaagd, geschuurd en op allerlei manieren toegepast worden. Het voordeel van plaatmateriaal is dat je meer van een boomstam gebruikt dan wanneer je er massieve houtblokken van zaagt.

Waarom plaatmateriaal gebruiken?

Hoewel hout favoriet is en blijft, zijn er ook goede redenen om voor plaatmateriaal te kiezen. In sommige gevallen is het sterker dan massief hout en het vertoont minder werking. En omdat plaatmateriaal deels bestaat uit minder gewaardeerde gedeeltes van een boom, is het een efficiënter product. Dat maakt het in veel gevallen ook vriendelijker voor uw portemonnee. Bij van den Oetelaar zijn verschillende soorten plaatmateriaal verkrijgbaar, waaronder multiplex, MDF en constructieplaten. Wij kunnen dit leveren in verschillende diktes en afmetingen. Bij BPG van den Oetelaar blijven we op de hoogte van de nieuwste kwaliteitsverbeteringen en bewerkingen van plaatmateriaal. Wij kunnen u daar uitstekend over adviseren.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...

 
Bel mij